Zilveren en gouden sieraden, wat zijn deze waard?

Misschien heeft u al enige tijd een gouden of zilveren sieraad in uw bezit en u wilt weten wat dit sieraad precies waard is. Wellicht heeft u dit sieraad gekregen of is het via een overleden familielid in uw bezit gekomen. Dit kan voor u natuurlijk een grote emotionele waarde bezitten.

Cash geld voor goud

Als u het goud of zilver wilt omwisselen voor cash geld, dan is een goud inkoper zeker de juiste persoon om dit te laten doen. In de meeste steden en dorpen zijn er winkels die uw goud willen inkopen voor u. Deze bedrijven kijken vanzelfsprekend niet naar de emotionele waarde, maar puur naar de waarde van het goud. Ze laten het goud omsmelten en zorgen op deze manier verdienen ze hun geld.

Doe wat research

research naar goud

Lees op internet over goud verkopen

Als u het sieraad wilt laten omsmelten en er cash geld voor wilt ontvangen dan is het goed om hier een beetje research naar te doen. Er zijn veel bedrijven die u maar al te graag willen helpen en u een goed bedrag willen geven voor uw goud. Helaas zijn er ook een aantal rotte appels die u proberen te bedonderen en u minder geld willen geven dan uw goud eigenlijk waard is.

Om dit te kunnen voorkomen is het vooral belangrijk om zelf een idee te hebben van wat uw goud nu waard is. Dit kunt u redelijk eenvoudig berekenen. U dient ten eerste te weten hoeveel procent puur goud er in uw sieraad aanwezig is.

Ga goed geïnformeerd op pad

Aan de hand van het aantal karaat is dit af te lezen. Vervolgens kunt u het sieraad wegen op een keukenweegschaal en u kunt vervolgens aan de hand van de huidige goedkoers berekenen hoeveel uw sieraad ongeveer waard is. Iets om in gedachten te houden is dat u de huidige goudkoers natuurlijk nooit zult ontvangen. De inkoper zal daar een marge op inhouden. Dit is natuurlijk ook heel logisch, ook deze mensen moeten hun bedrijf draaiende houden. Bekijk ook: GOUD verkopen DEN HAAG om een goede prijs te krijgen voor uw oude sieraden.

Comments are closed.