Welke symptomen heeft iemand met ADHD

Vind je het moeilijk om op te letten? Voel je de behoefte om constant te bewegen in tijden dat je dat niet zou moeten doen? Vind je het nodig om anderen voortdurend te onderbreken?

Als deze problemen aanhouden en je voelt dat ze een negatieve invloed hebben op je dagelijkse leven, kan het een teken zijn van een aandachtstekortstoornis (ADHD).

ADHD is een stoornis

ADHDADHD is een stoornis die het moeilijk maakt voor een persoon om aandacht en controle te krijgen over impulsief gedrag. Hij of zij kan ook rusteloos en bijna constant actief zijn. Deze symptomen kunnen door middel van medicatie tot een minimum worden beperkt, al is het niet zo dat de ADHD als het ware genezen kan worden. Veel mensen vragen zich af wat is ADHD en hoe herken je het? Er zijn veel mensen die ermee te maken hebben, dan wel zelf of anders iemand die ze kennen.

Symptomen beginnen vaak in kindertijd

ADHD is niet alleen een stoornis die voortkomt in de kindertijd. Hoewel de symptomen van ADHD beginnen in de kindertijd, kan ADHD doorgaan tot aan de adolescentie en de volwassen jaren. Hoewel hyperactiviteit de neiging heeft om te verbeteren als een kind een tiener wordt, blijven problemen als onoplettendheid en desorganisatie vaak altijd aanwezig.

Het gaat dus met name om de mensen die het lastig om de focus ergens bij te houden en die merken dat ze snel worden afgeleid. Mocht ook jij dit hebben dan is het mogelijk om via een specialist een diagnose te laten stellen. Deze specialist zal met je doornemen welke behandeling

Comments are closed.